Hoppa till sidans innehåll

Vision Multiarena


Projekten drivs av Lima Skyttegille tillsammans med Lima Idrottsförening, Funktionsrätt Malung-Sälen, Funktionsrätt Dalarna och föräldraföreningen Fokus.

Idéer om vidareutveckling finns alltid med i vår verksamhetsvision och under en förstudie som avslutades 2016-12-31, framkom tydligt behovet av en handikappanpassad miljöriktig åretruntanläggning med möjlighet till nya aktiviteter typ Multiarena för att möta framtida miljökrav och övriga krav/behov av myndigheter, aktiva och besökare.

Efter en lång process med tänkbara bidragsgivare med ändrade villkor och penningbrist bantades den ursprungliga visionen.

2018-06-13 beviljade Länsstyrelsen med Malung-Sälens kommun som medfinansiär bidrag för handikappanpassning klubbhus, ny sträckning elljusspår, ny parkering och ramper för bäckfiske. Lima Skyttegille bidrar med en egen insats.

2018-11-29 beviljade Allmänna Arvsfonden lokalstöd med Lima Besparingsskog som medfinansiär bidrag för mark och asfalteringsarbeten av befintliga och delvis nya elljusspår och ny skidskyttevall. Lima Skyttegille och Lima Idrottsförening bidrar med en egen insats.

Allt markarbete har utförts under barmarksperioden 2020. Asfaltering av 1,2 km elljusspår, elitutfart, spår på stadion och skidskyttevall samt straffrunda under september 2020. Återstående asfaltering på övriga elljusspår sker 2021.

2020-03-06 beviljade Dalarna Idrottsförbund med Länsstyrelsen Dalarna och Malung-Sälens kommun som medfinansiärer bidrag till elinstallationer för snökanoner och belysning. Lima Skyttegille och Lima Idrottsförening bidrar med en egen insats.

2020-06-04 beviljade Jordbruksverket/Leader bidrag till anslutning av rör-och läggning av elledningar från Västerdalälven för snökanoner inom stadionområdet. Investeringen har stor positiv miljöpåverkan.

Lima Skyttegille är projektägare till Arvsfonds- Länsstyrelse- Dalarnas Idrottsförbunds och Jordbruksverk/Leader-projekten. Lima Skyttegille är ägare till mark och byggnader i ovanstående projekt, men elljusspåret och maskinparken ägs av Lima Skyttegille och Lima Idrottsförening med lika delar i en elljusspårallians.

Malung-Sälens kommun har under sommaren och hösten 2020 bekostat utbyte av 25 utdömda belysningsstolpar på befintligt elljusspår, 20 nya på ny sträckning, samt utbyte till nya LED-armaturer på samtliga 170 belysningspunkter.

Totalt investeras cirka 9 miljoner kronor under 2020-2021 i ovanstående projekt, inklusive förvärv av mark på stadionområdet och övrig mark för verksamheten.

Efter genomförd investering kommer arenan att bli en central mötesplats och en modern anläggning som kan nyttjas året runt. Nya planerade aktiviteter är ute-gym, rullskidåkning och Inlines, bäckfiske speciellt för rörelsehindrade, barnlekland året runt och träning/tävling rullstol sommartid. Med närheten till Äråbadet med cykling, vandring och camping får området ett fantastiskt aktivitetsutbud.

Ur service och marknadsföringssynpunkt blir anläggningen i samverkan med Äråbadet en nyckelanläggning i Lima som kommer att locka människor till bygden och projektets samverkan med övrig näring i Sälen bidrar till fler aktiviteter till nytta för hela området.

Kontaktperson är projektledare Mo Per Persson

E-post: This is a mailto link

Mobil: 070-5553823

 

Uppdaterad: 04 NOV 2020 13:00 Skribent: Ulf Oskarsson

 

Årshjul

 

 Swish

Vårt Swishnummer 1233372265

VÅRA PARTNERS

 

Huvudpartner


Lima besparing

normark

 

Guldpartner

 Fiskarheden

 

Simonssons Ror

Ericson i Lima AB

 

 

Silverpartner

 Malungs Elnät

Munkfors Sawmill Support

Brändholms Återvinning

Erkols kakel

Fjällbetong

Marin och Motor

Larsson Hus

Valutec Virkestorkar

Erikssons Rör

Lima Tvätten

Prinoth

FM Mattsson

 

Bronsspartner

Lima Byggplåt

Trøiterud Bygg AB

Martin & Servera

Sorkens Arbetskraft

Design Både

Renström El

 

Stödpartner

Magnus Jansson Bygg

Fjällvärme i Sälen

LGL Servicetjänster

U:s Gräv

Bröderna Ahlén

Sälens Elinstallationer

Ingmar Pettersson Måleri

Sälens Grunder & Servicetjänster

 

 

Postadress:
Lima SKG
Limedsforsen 150
78064 Lima

Besöksadress:
Västra Ofors 1
78064 Lima

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info